Wednesday, March 11, 2015

Cara Mudah atasi Denggi dengan Habbatussauda Habasyi88



Ramai yang belum tahu manfaat "quercetin" dalam Habbatussauda. Quercetin adalah suatu zat yang mampu merencat mRNA pada virus hingga menghambat perkembangan virus tersebut! Sebab itu dianjurkan kepada setiap warga kawasan yang sedang dilanda wabak denggi supaya mengamalkan habbatussauda setiap hari selain dari melakukan kegiatan pencegahan pembiakan nyamuk di sekitar rumah. 

Pastikan kualiti habbatussauda yang terbaik, cukup dos, harga ekonomi dan terjamin halal.


Bagaimana lagi habbatussauda membantu mengatasi Denggi?

+ Denggi adalah penyakit yang disebabkan oleh jangkitan virus yang dibawa oleh vektor nyamuk aedes. Pada pemeriksaan darah kita akan lihat pada tiga (3) faktor utama iaitu hematokrit, hemoglobin dan platlet sama ada normal atau pun tidak. 

+ Harus diingat! Denggi tiada ubat. Hospital hanya lakukan 'fluid intake' iaitu memasukkan cairan jika terjadi 'dehydration' (badan kurang air) dan monitoring.

+ Untuk pengubatan cara herba adalah penting mengamalkan herba yang berpotensi meningkatkan kekebalan tubuh dan mampu merencat perkembangan virus seperti habbatussauda oil Habasyi88 (Produk As Syifa Health), rebusan daun jambu biji dan minum air kosong bercampur madu (minimum sebotol air mineral besar setiap hari). Rebusan daun jambu biji sudah dijalankan penelitian oleh para pakar kesihatan, mampu meningkatkan jumlah trombosit secara signifikan.


Cara rebusan daun jambu biji: 
1.      Ambil segenggam daun jambu.
2.      Rebus menggunakan air bersih.
3.      Tinggalkan sampai 1/3 air.
4.      Ambil airnya lalu bahagikan ke tiga bahagian (Minum 3 kali sehari setiap hari).
5.      Boleh disimpan di dalam peti sejuk.

Yakin. Jika aku sakit, Allah Yang Maha Menyembuhkan.


----------------------------------------------------------------------
Tips Memilih Habbatussauda Yang Baik. High Quality.
----------------------------------------------------------------------

1#  
Cold pressing. Apa itu cold pressing? Perahan sejuk. Perahan jauh dibawah suhu takat didih yang menjamin kualiti vitamin atau enzim agar tidak terurai menjadi ikatan yg lain.

2# 
Ciri-ciri perahan sejuk adalah habbat berwarna kuning cerah (gold) pada peringkat awal lalu akan menggelap dengan sendirinya. Tidak gelap terus setelah diperah. Dan tidak juga berwarna gold terus menerus (beerti sudah dicampur). Sebelum membeli, tanyakan kepada penjual, apakah warna saat produk ini pertama kali masuk? Jika kuning cerah atau gold beerti bagus. Seperti juga minyak sawit. Warna yang baik adalah kuning terang bukan gelap. Kalau gelap beerti sudah ada proses pemanasan.

3# 
Rasa yang terbaik adalah pedas-pahit. Bukan pedas saja. Pedas adalah tanda habbat tinggi dengan zat antioksidan seperti cili. Pahit pula tanda tingginya kandungan ubat antibiotik semula jadi seperti ginseng, tongkat ali, dan hempedu bumi yang sangat pahit tapi sangat mujarab.

4# 
Habbat yang terkenal di seluruh dunia terbaik dan mahal adalah kualiti Gred A Habachia (Ethiopia). Habbat habachia memenuhi semua kriteria di atas. Perbezaan harga beli borong per liter antara habbat habachia dan Mesir/Syria/India adalah sekitar RM100 - RM180 per liternya. Jauh selisih harganya.


Wallahua'alam.


_______________


Artikel disumbangkan oleh Kumpulan Doktor As Syifa Health








No comments:

Post a Comment